Kontakt 30 53 29 80 / 27 81 55 21
Hvad er Linedance

 

Linedance er en amerikansk folkedans, der hører under country & western dans. Det er en danseform, hvor man danser uden partner og kropskontakt - altså på rækker, eller på LINES som det hedder.

Det er helt igennem positivt, festligt og livsbekræftende at danse linedance, og ALLE kan få udbytte af dansen og glæden uanset deres sportslige formåen.

Hvis vi et øjeblik ser helt bort fra tags og restarts, så er linedance en repetering af de samme trin fra start til slut af en melodi. Typisk bestående af 32, 48 eller 64 taktslag af musikken, hvorefter man starter forfra på de samme trin.

Denne gentagen af helt ens sekvenser gennem en dans er unik for linedance, og selvom der er restart og tags, så er det stadig de gentagne trin der kendetegner dansen. Alle starter med at danse samtidigt og dansen udføres således synkront og stadig på rækker. Det ser altid godt ud når danserne gør sig umage for at holde pæne rækker dansen igennem, det er jo det der er meningen.

Linedance danses til country-musik, men mange klubber danser også til pop og rock, også kaldet non-country. Typisk er det dog, at de danse der laves til country, er de danse der bliver ved at være populære og som holder ved.